← opleidingsaanbod

Leer SQL: de standaardtaal voor relationele databases!

Relationele Databases - SQL

Een goed gebouwde database is onmisbaar bij de meeste applicaties. In deze module ga je relationele databases bouwen met behulp van de daarvoor gebruikte standaardtaal: SQL. Met de taal SQL kun je tabellen definiëren, waarin gegevens worden opgeslagen. Je past daarbij beperkingsregels toe om de integriteit van de gegevens in de database te bewaken. Met SQL kun je gegevens toevoegen, bewerken, verwijderen en opvragen. Je kunt ook gegevens uit meerdere tabellen combineren, groeperen en ordenen. Het goed beheren en gebruiken van gegevens wordt zo een stuk makkelijker!

Icoon van een afbeelding
Gemiddelde leertijd
84
uur
Eerstvolgende instapmoment
Vrij
Persoonlijke ondersteuning
Ja
Zelfstudie mogelijk
Ja
Beschikbaar op de Campus
Ja
Certificering na afronding
Ja
Totale kosten
375.00
INSTAPCRITERIA & LEERUITKOMSTEN

Wat je nu al kan:

Roze icoon met een vinkje

Aantoonbare kennis van relationele databases en ontwerpen met behulp van entiteit-relatiediagrammen, bijvoorbeeld door de microcredential van de module Relationele Databases - Modelleren te overleggen

Roze icoon met een vinkje

Roze icoon met een vinkje

Wat je gaat leren:

Zeegroen icoon met een plus symbool

Je bouwt relationele databases met behulp van SQL, de standaardtaal voor deze databases en past beperkingsregels toe om de integriteit van de gegevens in de database te bewaken.

Zeegroen icoon met een plus symbool

Je gebruikt SQL om gegevens toe te voegen, te bewerken, te verwijderen en op te vragen.

Zeegroen icoon met een plus symbool

Je combineert, ordent en groepeert gegevens uit meerdere tabellen door de juiste SQL-statements toe te passen.

Succesvol afgerond?

Blauw icoon met een vinkje

Bewijs je skills en bouw er op door

Na succesvolle afronding ontvang je een microcredential. Hiermee bewijs je je nieuwe skills niet alleen aan je werkgever, maar bepaal je ook zelf hoe en waar je je ontwikkelpad voortzet.

Microcredentials zijn digitale certificaten die worden erkend door alle officiele Nederlandse onderwijsinstellingen. Ze worden uitgekeerd na het succesvol afronden van een onderwijseenheid, kleiner dan een volledige opleiding. In tegenstelling tot een particuliere cursus staat de microcredential voor accreditatiewaardig onderwijs, waarvan de leeruitkomsten herleidbaar en controleerbaar zijn.

Op edubadges.nl vind je meer informatie over de microcredential die je ontvangt na succesvolle afronding van deze module.

BEKIJK DETAILS OP EDUBADGES.NL
doorgroeien

Ontgrendel nieuwe mogelijkheden

Een illustratie van het ontwikkelpad van een kandidaat

Meer grip op doorgroeien

Als je de module hebt afgerond heb je niet alleen je skills en praktisch toepasbare kennis uitgebreid, maar tevens nieuwe doorgroeimogelijkheden ontgrendeld.

Op je persoonlijke ontwikkelprofiel zie je precies waar je staat op je leerpad, en welke mogelijke afslagen je kunt nemen vanaf je huidige positie om te komen waar je wilt zijn.

Je mogelijkheden in kaart

De Skilling Academy geeft je niet alleen inzicht in je skills, je kan ze ook vergelijken met de benodigde skills van diverse beroepen.

Zo krijg je een beter beeld van jouw positie op de arbeidsmarkt en worden je mogelijke ontwikkelpaden concreet en persoonlijk.

LEES MEER OP MyLeaves.nl
De SKILLING ACADEMY

Doorleren naast je werk: Zo werkt het wél

Het modulaire opleidingsprogramma past zich aan aan jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte. We kijken niet alleen waar je naartoe wil, maar ook waar je vandaan komt, hoeveel tijd je hebt en welke manier van leren bij je past.

Een pad in het bos met een splitsing

Meer controle over wat je leert

Door de compacte skills-based opleidingsmodules kan je exact instappen waar het voor jou interessant wordt. Zo leer je precies wat je nodig hebt en voorkom je nodeloze herhaling van stof die je al beheerst.

Een closeup van een beeldscherm waarop een video-call plaatsvindt

Meer controle over hoe je leert

In veel gevallen zijn de instapmomenten flexibel en bepaal je zelf je eigen leertempo. Kies zelf welke studieplek voor jou het beste is: thuis of op onze Campus; jij weet zelf wat voor jou het beste is.

Een docent die meekijkt over de schouder van een student die achter een computer zit

Extra ondersteuning waar nodig

Niet iedereen leert even makkelijk. Onze ervaren vakdocenten beschikken over de noodzakelijke inhoudelijke kennis en kunnen je helpen wanneer je ergens vastloopt. Op vaste momenten staan zij voor je klaar.

Ontdek wat we nog meer doen om je slagingskans te vergroten

Over ons

Het resultaat telt

Het opleidingsprogramma is ontwikkeld bij de HvA door een ervaren team van opleiders in nauwe samenwerking met werkgevers en vakmensen en wordt continu getoetst op praktische toepasbaarheid.

DIT ZEGGEN WERKGEVERS

“We hebben hier inmiddels 16 mensen rondlopen die bij de skilling academy zijn geweest en het klopt gewoon. Het is inmiddels ons vaste adres voor bijscholing.”

KARIN GRAAFSMA
HR Lead @ Kamer van Koophandel

Jouw volgende stap is dichterbij dan je denkt

zet 'm vandaag

Vraag informatie aan

Meer weten over onze modulaire opleidingen? We helpen je graag.
INFO AANVRAGEN

Ga in gesprek

Bespreek je vragen met één van onze teamleden
AFSPRAAK PLANNEN

Op zoek naar een volledig omscholingstraject tot IT'er in vijf maanden mét baangarantie? Bekijk dan ook eens Make IT Work!

NAAR it-omscholing.NL